Omleta cu creveti, capere si nucsoara
PrinteazaOmleta cu creveti, capere si nucsoara din: ouă, lapte, faina, sare, piper alb macinat, nucsoara, unt, creveti, capere, boabe de piper verde, ceapa verde, lamaie, verdeata.
Ingrediente:
- 8 ouă
- 75 ml lapte
- 1 linguriţă făină
- sare, piper alb măcinat
- nucşoară rasă
- 2 linguri unt
- 5-6 creveţi decorticaţi
- 1 lingură capere
- 1/2 linguriţă boabe de piper verde
- 2 fire ceapă verde
- 1/2 lămâie
- verdeaţă pentru decor
Mod de preparare:
Căleşti puţin creveţii în 1 lingură de unt topit, apoi îi scoţi pe o farfurie şi îi presari cu puţină sare şi piper măcinat.
Baţi ouăle cu puţină sare, laptele, făina, condimente după gust şi boabele de piper verde. Cureţi ceapa verde şi o tai în rondele fine. Topeşti în tigaie şi restul de unt.
Căleşti puţin ceapa, apoi torni amestecul de ouă şi reduci focul la mic. Laşi să se coaguleze ouăle, iar când încă mai e moale la suprafaţă, presari creveţii, caperele şi puţină verdeaţă.
Scoţi omleta din tigaie lăsând-o să alunece din tigaie în farfurie, fără să o răstorni. O porţionezi şi presari în fiecare porţie verdeaţă. O serveşti cu lămâie alături.
Omleta cu creveti, capere si nucsoara
Pofta buna!