Omleta cu creveti, capere si nucsoara

Printeaza

Omleta cu creveti, capere si nucsoara din: ouă, lapte, faina, sare, piper alb macinat, nucsoara, unt, creveti, capere, boabe de piper verde, ceapa verde, lamaie, verdeata.

Omleta_cu_creveti_capere_si_nucsoara

Ingrediente:

  • 8 ouă
  • 75 ml lapte
  • 1 linguriţă făină
  • sare, piper alb măcinat
  • nucşoară rasă
  • 2 linguri unt
  • 5-6 creveţi decorticaţi
  • 1 lingură capere
  • 1/2 linguriţă boabe de piper verde
  • 2 fire ceapă verde
  • 1/2 lămâie
  • verdeaţă pentru decor

Mod de preparare:

Căleşti puţin creveţii în 1 lingură de unt topit, apoi îi scoţi pe o farfurie şi îi pre­sari cu puţină sare şi piper măcinat.

Baţi ouăle cu puţină sare, laptele, făina, condimente după gust şi boabele de piper verde. Cureţi ceapa verde şi o tai în rondele fine. Topeşti în tigaie şi restul de unt.

Căleşti puţin ceapa, apoi torni amestecul de ouă şi reduci focul la mic. Laşi să se coaguleze ouăle, iar când încă mai e moale la suprafaţă, presari creveţii, caperele şi puţină verdeaţă.

Scoţi omleta din tigaie lăsând-o să alunece din tigaie în farfurie, fără să o răstorni. O porţionezi şi presari în fiecare porţie verdeaţă. O serveşti cu lămâie alături.

Omleta cu creveti, capere si nucsoara

Omleta_cu_creveti_capere_si_nucsoara

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.