Omleta cu carnati si miez de nuca
PrinteazaOmleta cu carnati si miez de nuca din: carnati, oua, usturoi, ceapa, nuca, lapte, boia, rosii, oregano, ulei, sare, piper, muraturi, paine neagra.
- 4 cârnaţi
- 4 ouă
- doi căţei de usturoi
- o ceapă
- 50 g miezuri de nucă
- 100 ml lapte dulce
- un vârf de linguriţă de boia dulce
- două roşii
- o linguriţă de oregano uscat
- ulei
- sare
- piper
- murături de sezon
- pâine neagră
Mod de preparare:
Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Roşiile se spală, se taie felii subţiri, apoi cubuleţe şi se pun într-o strecurătoare. Carnaţii se taie rondele subţiri şi se pun într-un castronel, amestecându-se cu boiaua dulce şi oregano.
Ouăle se bat bine cu o furculiţă, se amestecă bine cu laptele dulce, sare şi piper după gust. Se încinge puţin ulei într-o cratiţă, se pun rondelele de cârnaţi şi se prăjesc bine pe ambele părţi, fără să se ardă.
Se adaugă ceapa şi usturoiul, se călesc timp de două minute, apoi se adaugă roşiile. Se amestecă, se presară miezurile de nucă tocate mărunt, ouăle bătute, se acoperă cu un capac şi se lasă să se prăjească la foc mic până când se încheagă omleta şi se rumeneşte.
Omleta se serveşte fierbinte, cu murături de sezon şi pâine neagră.
Poftă bună!