Omleta cu fasole si pui
PrinteazaOmleta cu fasole si pui din: oua, fasole alba, piept de pui, ardei grasi, ardei iute, ardei capia, ceapa alba, ceapa rosie, usturoi, nuca, susan, marar, sare, piper, ulei, castraveti.
- 4 ouă
- o conservă fasole albă
- un piept de pui
- doi ardei graşi
- un ardei iute
- un ardei capia
- o ceapă albă
- o ceapă roşie
- doi căţei de usturoi
- 50 g miez de nucă
- 20 g seminţe de susan
- o legătură de mărar
- sare
- piper
- ulei
- castraveţi verzi
Mod de preparare:
Pieptul de pui se spală, se toacă mărunt, se căleşte în puţin ulei şi se scoate cu spumiera într-un bol.
Intr-un bol separat se amestecă ouăle cu usturoiul pisat, ceapa roşie şi ceapa albă tocate mărunt. Se adaugă miezul de nucă prăjit uşor şi tocat, fasolea clătită şi scursă de apă.
Se presară ardeiul iute şi ardeiul capia tăiaţi rondele sau cubuleţe, se condimentează şi se adaugă mărarul tocat. Se presară seminţele de susan, se amestecă cu o lingură şi se împarte în patru boluri.
Se încinge puţin ulei într-o tigaie, se toarnă compoziţia dintr-un bol, se aşază deasupra rondele de ardei gras, se dă focul la minimum şi se acoperă tigaia cu un capac.
Se prăjeşte până devine aurie pe margini şi s-a închegat compoziţia, se procedează la fel cu restul de compoziţie şi omletele obţinute se servesc imediat.
Omleta cu fasole si pui
Pofta buna!