Omletă cu fenicul şi dovlecei
PrinteazaOmletă cu fenicul şi dovlecei din: fenicul, ciuperci, dovlecel, oua, lapte dulce, mustar cu seminte, gris, seminte de chimen, menta, sare, piper si ulei.
- o bucata de fenicul
- 100 g ciuperci
- un dovlecel
- 4 oua
- 100 ml lapte dulce
- o lingurita cu mustar cu seminte
- o lingura cu gris
- jumatate de lingurita cu seminte de chimen
- o lingura cu menta tocata
- sare
- piper
- ulei
Mod de preparare:
Feniculul se spală, se toacă mărunt sau felii subţiri şi se căleşte două minute în ulei încins. Se scoate cu o spumieră şi se pune într-un bol. Dovlecelul se spală, se dă pe răzătoarea cu ochiyri mari, se presară sare şi se pune la scurs într-o strecurătoare.
După zece minute se presează, se scurge de suc şi se pune peste fenicul.
Se adaugă laptele dulce, grişul, muştarul cu seminţe şi seminţele de chimen. Se presară menta tocată, ciupercile spălate şi tăiate felii subţiri.
Se presară sare şi piper după gust, se adaugă ouăle şi se amestecă bine cu o lingură ca să se omogenizeze compoziţia.
Se încinge ulei într-o tigaie, se pune din compoziţie şi se prăjeşte pe ambele părţi până devine aurie. Se procedează la fel cu restul compoziţiei, se pun pe farfurii şi se servesc imediat.
Omletă cu fenicul şi dovlecei
Pofta buna!