Omletă cu garnitură de dovlecei sotaţi cu smantană
PrinteazaOmletă cu garnitură de dovlecei sotaţi cu smantană
- 9 ouă
- 600 g dovlecei mici sau cu floare
- 120 g caşcaval sau parmezan
- 100 g unt
- 3 legături mărar
- 4 linguri smîntînă
- sare
- 150 g făină
Mod de preparare:
Dovleceii se curăţă, se taie bucăţi şi se fierb 8 minute în apă cu sare.
Se strecoară şi se încălzesc cu 60 g unt, sare, făină şi 3 linguri smîntînă, apoi se mai fierb 2 minute şi la urmă se pune mărarul tocat şi caşcavalul ras.
Se prepară omleta , din 9 ouă, sare şi 1 lingură smîntînă.
Se pun dovleceii în mijlocul omletei (în lung), se rulează şi se aşază pe un platou oval.
Pofta buna!