Omletă cu gulii
PrinteazaOmletă cu gulii din: oua, gulie, alune, banza telemea, branza de vaci, unt, ceapa, usturoi, seminte de fenicul, nucsoara, marar, sare, piper, sfecla rosie si castraveti murati.
- 4 oua
- o gulie
- 50 g alune
- 200 g branza telemea
- 200 g branza de vaci
- 100 g unt
- o ceapa
- doi catei de usturoi
- jumatate de lingurita cu seminte de fenicul
- nucsoara
- marar
- sare
- piper
- sfecla rosie
- castraveti murati
Mod de preparare:
Gulia se spală, se curăţă de coajă şi se dă pe răzătoarea cu ochiuri mari. Se presară sare, se amestecă şi se pune într-o strecurătoare zece minute. Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt.
Brânza telemea se dă pe râzătoare şi se pune într-un bol împreună cu brânza de vaci, ouăle şi seminţele de fenicul. Se adaugă ceapa şi usturoiul, un sfert de linguriţă cu nucşoară, mărar, sare şi piper după gust. Se presară alunele întregi sau tocate mărunt, se adaugă gulia rasă şi stoarsă de suc şi se amestecă.
Se topeşte unt într-o tigaie, se pune o parte din compoziţie şi se prăjeşte până devine aurie pe margini. Se întoarce cu o paletă, se mai prăjeşte câteva minute şi se scoate pe un platou. Se procedează la fel cu restul compoziţiei şi omletele obţinute se servesc imediat.
Omletă cu gulii
Pofta buna!