Omletă cu hribi tocaţi
PrinteazaO reteta simpla de omleta cu hribi tocati din: hribi, oua, ulei, usturoi, ulei de masline extravirgin, sare si piper.
- 2 hribi medii (spre mici)
- 2 ouă
- 1 lingură ulei cu diverse arome
- 1 căţel de usturoi
- 1 lingură ulei de măsline extravirgin
- 1/2 lingură parmezan ras
- sare şi piper
Mod de preparare:
Curăţă bine ciupercile, îndepărtând baza piciorului, şi spală-le bine. Taie-le felii şi prăjeşte-le într-o tigaie cu ulei încins, în care ai pus usturoiul curăţat. Condimentează ciupercile, cu sare şi piper, după gust, scoate-le cu o paletă şi scurge-le de ulei. Toacă-le şi pune-le într-un castron.
Bate ouăle cu un praf de sare şi de piper şi adaugă uleiul aromat. Toarnă compoziţia într-o tigaie neaderentă, unsă cu puţin ulei şi prăjeşte omleta pe ambele părţi. Cât este fierbinte, presară parmezanul.
Pune câte o grămăjoară de ciuperci tocate în linguri pentru servit. Taie omleta pătrăţele şi aşază-le deasupra ciupercilor din linguri. Poţi decora cu pătrunjel verde. Poţi îmbogăţi gustul preparatului, pregătind în casă ulei de măsline extravirgin amestecat cu diverse condimente şi plante aromatice, după preferinţă.
Omletă cu hribi tocaţi
Poftă bună!
Incoming search terms:
- omleta cu hribi