Omleta cu jumari
PrinteazaOmleta cu jumari din: oua, jumari, ceapa, patrunjel, untura, sare, piper.
- 6 oua
- 200 g jumari de porc
- 2 cepe mici
- 1 legatura de patrunjel verde
- 2 linguri de untura
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spargeti ouale intr-un castron, sarati-le, piperati-le, bateti-le bine cu furculita, impreuna cu jumatate din patrunjelul verde tocat.
Curatati si tocati ceapa. Puneti-o sa se caleasca intr-o lingura de untura incinsa, pana se aureste. Adaugati jumarile taiate in bucatele mici si lasati-le sa se incalzeasca un minut.
Separat, puneti sa se incinga intr-o alta tigaie grasimea ramasa. Puneti in ea ouale bine batute si amestecati pentru a se lega.
Micsorati focul, pentru ca omleta sa nu se prinda de tigaie si lasati-o sa se coaca cateva minute, adunand marginile spre centru cu o spatula de lemn.
Presarati omleta cu jumarile si ceapa calita din prima tigaie apoi patrunjelul ramas.
Cand omleta e gata, rasturnati-o pe un platou. Se mananca alaturi cu muraturi.
Pofta buna!