Omletă cu legume, marar si roşii uscate
PrinteazaOmletă cu legume, marar si roşii uscate
Ingrediente:
- 8 ouă
- doi castraveţi verzi
- doi ardei capia galbeni
- 200 g broccoli
- un dovlecel
- 200 g caşcaval
- roşii cherry
- măsline
- sare
- piper
- ulei
- un vârf de cuţit de praf de nucşoară
- un vârf de cuţit de praf de usturoi
- mărar
- roşii uscate
Preparare:
Castraveţii şi ardeii capia se spală şi se taie în felii subţiri. Broccoli se spală şi se fierb timp de zece minute la foc mediu, apoi se lasă să se scurgă de apă. Se taie în bucăţi mai mici şi se pune într-un castron.
Dovlecelul se spală, se taie în felii subţiri şi se prăjeşte în ulei încins. Se scot din ulei şi se pun într-o strecurătoare ca să se scurgă uleiul. Ouăle se sparg într-un castron, se bat bine cu o furculiţă, apoi se adaugă praful de nucşoară şi praful de usturoi.
Se condimentează cu sare şi piper, se amestecă totul, se încinge ulei într-o tigaie şi se prăjesc pe rând patru omlete. Se servesc calde sau reci, alături de legumele crude, broccoli fiert şi dovlecelul prăjit.
Caşcavalul se poate rade peste omletă sau se serveşte tăiat în felii, împreună cu roşiile şi măslinele. Peste omlete se presară mărar tocat şi se servesc. In omlete se mai pot adăuga şi roşii uscate.
Omletă cu legume
Pofta buna!