Omleta cu legume, parmezan si sos
PrinteazaOmleta cu legume, parmezan si sos din: oua, lapte, faina, tija de telina, boabe de mazare, parmezan, morcov, ardei gras, boabe de porumb, unt, ulei, sare, piper, smantana, patrunjel.
pentru omleta:
- 4 oua
- 3 linguri de lapte
- 1 lingura de faina
pentru umplutura:
- 1/2 tija de telina taiata cubulete
- 1 mana de boabe de mazare din conserva
- cateva fasii de parmezan sau de cascaval
- 1 morcov taiat mare
- 1 ardei rgas rosu
- 1 mana de boabe de porumb fierte
- 2 linguri de unt
- 3 linguri de ulei
- sare
- piper
pentru sos:
- 2 linguri smantana
- patrunjel tocat
Mod de preparare:
Pui untul în tigaie, apoi torni şi uleiul. Laşi să se încingă şi sotezi ţelina şi morcovul până se înmoaie puţin, apoi asezonezi cu sare şi piper. Adaugi ardeiul tăiat cubuleţe şi mai laşi puţin.
Scoţi compoziţia pe o farfurie şi o amesteci cu mazărea şi cu boabele de porumb.
Amesteci smântână cu pătrunjelul tocat. Baţi ouăle cu laptele şi cu făina. Amesteci energic, potriveşti de sare şi piper şi coci omleta pe o parte şi pe cealaltă. O scoţi pe o farfurie.
Pui la mijlocul ei amestecul de legume, o îndoi, presari parmezanul sau caşcavalul şi torni sosul de smântână cu pătrunjel. O serveşti caldă, la micul dejun.
Omleta cu legume, parmezan si sos
Pofta buna!