Omleta cu legume si ciuperci
PrinteazaOmleta cu legume si ciuperci din: oua, branza telemea sau parmezan, ciuperci, dovlecel, ceapa, ardei, faina, ulei, rosie.
- 4ouă
- 100g brânză telemea sau parmezan ras
- 100 g ciuperci
- 1 dovlecel mic
- 1 ceapă
- 1 ardei
- 1 lingură făină
- puţin ulei
- 1 roşie
Mod de preparare:
Intr-o tigaie largă, antiaderentă, pui puţin ulei, în care căleşti ceapa, ardeiul, dovlecelul şi roşia, toate tăiate rondele. După ce s-au înmuiat puţin, adaugi ciupercile şi laşi să scadă la foc mic, acoperite.
Baţi ouăle cu făina şi cu brânza rasă şi le adaugi peste legume, având grijă să se întrepătrundă. Acoperi cu un capac şi coci omleta cu grijă, la foc mic, fără să amesteci.
O întorci cu grijă şi pe cealaltă parte, între două palete şi o mai prăjeşti timp de 2-3 minute. Porţionezi omleta ca pe pizza şi o servesti cu murături.
Pofta buna!