Omletă cu legume
PrinteazaO reteta delicioasa de omleta cu: dovlecel, vanata, rosii, ceapa, usturoi, rozmarin, oua, smantana, ulei de masline, sare, piper.
- 1 dovlecel
- 1 vânătă
- 3 roşii
- 1 ceapă
- 1 căţel de usturoi
- 1 lingură rozmarin tocat
- 6 ouă
- 5 linguri smântână
- 5 linguri ulei de măsline
- sare
- piper măcinat
Mod de preparare:
Dovlecelul se taie felii iar vânătă în bucăţele şi se pun în apă sărată 10 minute, să se înmoaie. Apoi se spală din nou şi se scurg de apă. Roşiile se taie în bucăţi mici.
Ceapa şi usturoiul se toacă mărunt. Se călesc rapid în 2 linguri de ulei, apoi se pun legumele şi se mai lasă 2 minute, până când se rumenesc. Zeama scursă trebuie să se evapore. Se ia de pe foc şi se lasă să se răcească. Ouăle se amestecă cu smântână, se încorporează legumele şi roşiile şi se asezonează cu sare şi piper.
Se încălzesc într-o tigaie 2 linguri de ulei şi se pune compoziţia. Se lasă cca 2-3 minute pe fiecare parte, la foc moderat.
Pofta buna!