Omletă cu legume

Printeaza

O reteta delicioasa de omleta cu: dovlecel, vanata, rosii, ceapa, usturoi, rozmarin, oua, smantana, ulei de masline, sare, piper.

Ingrediente:Omletă cu legume

  • 1 dovlecel
  • 1 vânătă
  • 3 roşii
  • 1 ceapă
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 lingură rozmarin tocat
  • 6 ouă
  • 5 linguri smântână
  • 5 linguri ulei de măsline
  • sare
  • piper măcinat

Mod de preparare:

Dovlecelul se taie felii iar vânătă în bucăţele şi se pun în apă sărată 10 minute, să se înmoaie. Apoi se spală din nou şi se scurg de apă. Roşiile se taie în bucăţi mici.

Ceapa şi usturoiul se toa­că mărunt. Se călesc rapid în 2 linguri de ulei, apoi se pun legumele şi se mai lasă 2 minute, până când se rumenesc. Zeama scursă trebuie să se evapore. Se ia de pe foc şi se lasă să se răcească. Ouăle se amestecă cu smântână, se încorporează legumele şi roşiile şi se asezonează cu sare şi piper.

Se încălzesc într-o tigaie 2 linguri de ulei şi se pune compoziţia. Se lasă cca 2-3 minute pe fiecare parte, la foc moderat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.