Omleta cu malai
PrinteazaOmleta cu malai din: malai, ulei, oua, cascaval, ceapa, sare, piper.
- 50 g mălai (cât să acopere în strat subţire fundul tigăii)
- 4-5 linguri ulei floarea soarelui
- 3 ouă
- 50 g caşcaval afumat
- 2 fire de ceapă verde
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pui într-o tigaie uleiul şi îl laşi să se încingă. Presari mălaiul în strat uniform pe toată suprafaţa tigăii şi laşi până ce mălaiul începe să facă băşici. In acel moment, torni în tigaie ouăle bătute cu un praf de sare, acoperi totul cu un capac şi laşi timp de 2-3 minute.
Separat, razi caşcavalul, tai în bucăţi mici ceapa. Când omleta s-a format, adaugi caşcavalul şi ceapa, pe jumătate din omletă, pliezi cealaltă jumătate şi obţii un portofel. Opreşti focul şi aşezi omleta pe farfurie. Decorezi după bunul plac şi serveşti.
Poţi servi alături un pahar cu iaurt sau cu lapte bătut.
Pofta buna!