Omleta cu migdale
PrinteazaOmleta cu migdale din: oua, ulei, zahar, lapte, smantana, migdale, stafide, scortisoara, fructe.
- 8 ouă
- 6 linguri ulei
- 1 cană zahăr
- 1 cană lapte
- 5 linguri smântână
- 1 linguriţă scorţişoară pisată
- 6 linguriţe stafide
- 100 g migdale tăiate mărunt
- 1/2 cană cu fructe de sezon, tăiate cubuleţe
Mod de preparare:
Se pun la fiert, la foc moale, în lapte, smântână, scorţişoara, stafidele şi zahărul amestecându-se tot timpul, nu mai mult de două-trei minute.
Separat se bat bine ouăle şi se pun la făcut în tigaia cu ulei încins.
Când sunt pe jumătate făcute se adaugă peste ouă amestecul obţinut anterior şi se amestecă bine, pe foc, până ce sunt gata, în jur de 7-8 minute.
Se răstoarnă omleta pe platoul de servire şi se presară cu migdale şi fructe de sezon.
Pofta buna!