Omleta cu morcovi

Printeaza

Omleta cu morcovi din: mazare, morcovi, sare, piper, unt, faina, lapte si oua.

Ingrediente:Omleta_cu_morcovi

  • 250 g mazare
  • 300 g morcovi
  • sare
  • piper
  • 3 linguri unt
  • 3 linguri faina
  • 250 ml lapte
  • 4-5 oua

 

Mod de preparare:

Morcovii se taie felii transversale. Se fierb în apă cu sare cca. 7 min. Se scot şi se lasă să se scurgă. Se fierbe în aceeaşi apă şi mazărea 5 min.; se scurge. Pentru sosul Bechamel se topeşte 1 lingură unt, se adaugă 1 lingură făină şi se căleşte amestecând.

Se înglobează treptat, cu telul, 125 ml lapte. Se sărea­ză, se piperează şi se lasă să clocotească încet 10 min. Ouăle se bat cu 2 linguri făină, restul de lapte, sare şi piper. Se coc 4 omlete. Legumele se călesc în 2 linguri de unt şi se condimentează. Se servesc împreună cu legume, sos şi pătrunjel.

Omleta cu morcovi

Omleta_cu_morcovi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.