Omleta cu morcovi
PrinteazaOmleta cu morcovi din: mazare, morcovi, sare, piper, unt, faina, lapte si oua.
- 250 g mazare
- 300 g morcovi
- sare
- piper
- 3 linguri unt
- 3 linguri faina
- 250 ml lapte
- 4-5 oua
Mod de preparare:
Morcovii se taie felii transversale. Se fierb în apă cu sare cca. 7 min. Se scot şi se lasă să se scurgă. Se fierbe în aceeaşi apă şi mazărea 5 min.; se scurge. Pentru sosul Bechamel se topeşte 1 lingură unt, se adaugă 1 lingură făină şi se căleşte amestecând.
Se înglobează treptat, cu telul, 125 ml lapte. Se sărează, se piperează şi se lasă să clocotească încet 10 min. Ouăle se bat cu 2 linguri făină, restul de lapte, sare şi piper. Se coc 4 omlete. Legumele se călesc în 2 linguri de unt şi se condimentează. Se servesc împreună cu legume, sos şi pătrunjel.
Omleta cu morcovi
Pofta buna!