Omletă cu mortadella
PrinteazaOmletă cu mortadella
Ingrediente:
- 300 g mortadella
- 4 ouă
- doi ardei capia
- un dovlecel
- salată verde
- sare, piper
- o ceapă
- ulei de floarea-soarelui
- mărar
- pătrunjel
Preparare:
Mortadella se taie în fâşii lungi şi se pune pe o farfurie. Ardeii capia se spală, se curăţă de seminţe şi se taie în felii.
Ceapa se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Dovlecelul se spală, se taie pe jumătate, apoi bastonaşe subţiri.La fel se procedează şi cu feliile de ardei capia şi ceapa tocată.
Ouăle se bat cu o furculiţă şi se condimentează cu sare şi piper. Se încinge ulei într-o tigaie mai largă, se pun legumele călite, fâşiile de mortadella şi salata verde tăiată în bucăţi.
Se toarnă ouăle deasupra şi se lasă să se întărească. Se opreşte focul, se taie bucăţi şi se serveşte.
Se încinge ulei într-o tigaie şi se adaugă bastonaşele de dovlecei. Se călesc câteva minute, se scot cu o spumieră şi se pun într-un castron.
Pofta buna!
Eu cumpar din Lidl o mortadella foarte buna. O sa fac si eu o omleta cu ea.