Omleta cu orez
PrinteazaOmleta cu orez
- 5 ouă
- 2 roşii potrivite
- puţin pesmet
- un praf de zahăr
- 1 lingură orez
- 50 g unt
- 1 ceapă
- 1/2 ceaşcă lapte
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţăm roşiile de pieliţă şi de seminţe. Dăm sare şi. piper, presărăm un praf de zahăr şi le tăvălim în puţin pesmet, le dăm prin făină şi le prăjim ca chiftelele.
Fierbem orezul în apă cu puţin unt şi sare, sau în zeamă de carne. Pregătim ceapa tocată şi o amestecăm cu orezul. Batem ouăle cu sare şi piper şi le amestecăm cu orezul.
Facem o omletă., o rulăm pe o farfurie şi o garnisim cu roşiile prăjite. La această omletă putem întrebuinţa un rest de pilaf din ajun.
Poftă bună!
Nu e rea omleta; o s-o repet.