Omleta cu peste afumat
PrinteazaOmleta cu peste afumat
- 200g peşte afumat
- 8 ouă
- 1ceapă mică
- 1fir de praz
- 1 lingură mălai
- 150ml ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se curăţă peştele de pieliţe şi de oase, apoi se taie în cubuleţe. Se curăţă ceapa şi prazul, se spală şi se toacă ceapa mărunt, iar prazul în bucăţi de 4cm, apoi bucăţile se taie fideluţă.
Se căleşte ceapa în ulei, într-o tigaie mai mare, 2 minute, la foc mic, împreună cu fieluţa de praz, apoi se pun peste acestea bucăţelele de peşte.
Se mai lasă 1 minut la foc mic şi se pun ouăle bătute bine, după care se potriveşte omleta de sare şi piper.
Se presară deasupra acesteia mălaiul, se acoperă tigaia cu un capac şi se prăjeşte omleta la foc mic 10 minute.
Pofta buna!