Omleta cu fasole verde din: oua, fasole, unt, telemea, smantana, marar, rosii, busuioc, ulei, sare, piper. Ingrediente: 300 g fasole verde 80 g unt 4 ouă 150 g telemea de oaie 2 linguri smântână mărar piper roşii busuioc 2 linguri ulei Mod de preparare: Fierbi 15 minute fasolea în apă cu sare şi o […]
Omleta cu sofran
PrinteazaOmleta cu sofran din: oua, ulei, ceapa, rosii, sofran, lamaie, coriandru, iaurt, sare, piper.
Poate iti place si:
- 8 ouă
- 9 linguri ulei
- 1 cană supă (eventual apă caldă)
- 3 cepe
- 4 roşii
- 2 lingurite şofran
- sucul de la o lămâie
- 2 linguri coriandru
- 2 linguri iaurt
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se prepară o omletă simplă dini ouă, rumenindu-se frumos pe ambele feţe. Se aşază pe un platou de servire.
Se pun deasupra roşiile şi ceapa, tăiate romdele fine, după ce înainte au fost clocotite în apă, alături de sare, piper, coriandru şi şofran.
In sosul rămas după prepararea roşiilor şi cepei se adaugă iaurtul şi sucul de lămâie.
Se păstrează cam o cană cu apa în care au fost roşiile şi ceapa şi se completează, amestecându-se bine cu iaurtul şi sucul de lămâie. (Acest amestec se foloseşte ca sos la omletă).
Pofta buna!
Poate te intereseaza si:
Omleta la cuptor cu legume
Omleta la cuptor cu legume din: ceapa, ciuperci, ardei, dovlecel, branza, oua, ulei. Ingrediente: 2 cepe verzi 150 g ciuperci 1 ardei gras roşu 1 ardei gras galben 1 dovlecel 100 g brânză feta 4 ouă ulei Mod de preparare: Incingi cuptorul. Tai ceapa verde, ciupercile şi dovlecelul felii, iar ardeii fâşii. Fărâmiţezi brânza […]
Pofta buna!