Omleta cu somon si cascaval
PrinteazaOmleta cu somon si cascaval din: oua, file de somon afumat sau proaspăt, caşcaval sau brânză Cedar, ardei capia sau ardei gras roşu, ceapă verde, ulei de floarea-soarelui, piper alb, sare, praf de chili.
Ingrediente:
- 4 ouă proaspete
- 50 g file de somon afumat sau proaspăt
- 50 g caşcaval sau brânză Cedar
- 1/2 ardei capia sau ardei gras roşu
- 2 fire ceapă verde
- 10 ml ulei de floarea-soarelui
- sare
- piper alb măcinat
- opţional, praf de chili
Mod de preparare:
Tai bucata de peşte proaspăt în fâşii mici şi le pui într-o tigaie antiade- rentă, la foc mic, pentru 5 minute.
Dacă foloseşti somon crud afumat, e suficient să-l prelucrezi termic 2-3 minute, până prinde o nuanţă roz deschis. Scoţi peştele pe farfurie.
Baţi ouăle împreună cu sare şi condimente, după gust. In tigaia cu ulei încins, frigi omleta câteva minute pe o parte, apoi o întorci cu grijă, pentru a nu se rupe.
Pentru aceasta, îţi este util să transferi cu grijă omleta pe o farfurie, lăsând-o să cadă pe vas cu partea coaptă în jos, aşa cum a stat în tigaie.
Apoi o răstorni cu parjea necoaptă în contact cu tigaia încinsă şi continui coacerea. După ce s-a copt pe ambele părţi, presari peştele şi caşcavalul ras, pe care îl laşi să se topească puţin.
Scoţi omleta pe o farfurie şi repartizezi uniform fâşii de ardei.
Rulezi omleta ca pe o lipie. Poţi să o stropeşti cu puţin ketchup sau pur şi simplu adaugi puţină ceapă verde, salată sau baby spanac, pentru un plus de nutrienţi şi antioxidanţi.
Omleta cu somon si cascaval
Pofta buna!