Omleta cu somon si cascaval

Printeaza

Omleta cu somon si cascaval din: oua, file de somon afumat sau proaspăt, caşcaval sau brânză Cedar, ardei capia sau ardei gras roşu, ceapă verde, ulei de floarea-soarelui, piper alb, sare, praf de chili.

Omleta_cu_somon_si_cascaval

Ingrediente:

  • 4 ouă proaspete
  • 50 g file de somon afumat sau proaspăt
  • 50 g caşcaval sau brânză Cedar
  • 1/2 ardei capia sau ardei gras roşu
  • 2 fire ceapă verde
  • 10 ml ulei de floarea-soarelui
  • sare
  • piper alb măcinat
  • opţional, praf de chili

 Mod de preparare:

Tai bucata de peşte proaspăt în fâşii mici şi le pui într-o tigaie antiade- rentă, la foc mic, pentru 5 minute.

Dacă foloseşti somon crud afumat, e suficient să-l pre­lucrezi termic 2-3 minute, până prinde o nuanţă roz deschis. Scoţi peştele pe farfurie.

Baţi ouăle împreună cu sare şi condimente, după gust. In tigaia cu ulei încins, frigi omleta câteva minute pe o parte, apoi o întorci cu grijă, pentru a nu se rupe.

Pentru aceasta, îţi este util să transferi cu grijă omleta pe o farfurie, lăsând-o să cadă pe vas cu partea coap­tă în jos, aşa cum a stat în tigaie.

Apoi o răstorni cu parjea necoaptă în contact cu tigaia încinsă şi continui coacerea. După ce s-a copt pe ambele părţi, presari peştele şi caşcavalul ras, pe care îl laşi să se topească puţin.

Scoţi omleta pe o farfurie şi repartizezi uniform fâşii de ardei.

Rulezi omleta ca pe o lipie. Poţi să o stropeşti cu puţin ketchup sau pur şi simplu adaugi puţină ceapă verde, salată sau baby spanac, pentru un plus de nutrienţi şi antioxidanţi.

Omleta cu somon si cascaval

Omleta_cu_somon_si_cascaval

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.