Omleta cu spanac, pe canapea de orez

Printeaza

Omleta cu spanac, pe canapea de orez din: orez, unt, oua, spanac, smantana, sare, lapte.

Ingrediente:Omleta cu spanac, pe canapea de orez

  • 1 ceasca orez
  • 2 linguri unt
  • 4 oua
  • 1/2 kg spanac
  • 1 lingura smantana
  • sare
  • 1/2 pahar lapte

 

Mod de preparare:

Fierbi orezul în apă cu sare, fără să pui capac. După ce s-a înmuiat, îl clăteşti cu apă rece şi îl scurgi bine. Inăbuşi orezul într-o tigaie cu o lingură de unt încins înainte. Cureţi şi speli spanacul, îl fierbi, îl toci şi îl înăbuşi în cealaltă lingură de unt, după care îl amesteci cu smântână.

Intre timp, prepari omleta, bătând bine ouăle cu laptele şi puţină sare, apoi o prăjeşti într-o tigaie unsă cu ulei. Aranjezi orezul pe un platou, netezindu-l cu cuţitul. Pui spanacul peste omletă şi o rulezi, apoi o pui lângă orez. Serveşti preparatul cald sau rece.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.