Omleta cu spanac, pe canapea de orez
PrinteazaOmleta cu spanac, pe canapea de orez din: orez, unt, oua, spanac, smantana, sare, lapte.
- 1 ceasca orez
- 2 linguri unt
- 4 oua
- 1/2 kg spanac
- 1 lingura smantana
- sare
- 1/2 pahar lapte
Mod de preparare:
Fierbi orezul în apă cu sare, fără să pui capac. După ce s-a înmuiat, îl clăteşti cu apă rece şi îl scurgi bine. Inăbuşi orezul într-o tigaie cu o lingură de unt încins înainte. Cureţi şi speli spanacul, îl fierbi, îl toci şi îl înăbuşi în cealaltă lingură de unt, după care îl amesteci cu smântână.
Intre timp, prepari omleta, bătând bine ouăle cu laptele şi puţină sare, apoi o prăjeşti într-o tigaie unsă cu ulei. Aranjezi orezul pe un platou, netezindu-l cu cuţitul. Pui spanacul peste omletă şi o rulezi, apoi o pui lângă orez. Serveşti preparatul cald sau rece.
Pofta buna!