Omletă cu spanac şi şuncă
PrinteazaO reteta delicioasa de omleta cu: oua, spanac, sunca de porc, arpagic, seminte de dovleac, seminte de floarea soarelui, sare, piper, ulei, patrunjel, rosii, mustar picant.
- 4 ouă
- 200 g spanac verde
- 200 g şuncă de porc
- 100 g arpagic
- o lingură cu seminţe de dovleac
- o lingură cu seminţe de floarea-soarelui
- sare
- piper
- ulei de floarea soarelui
- pătrunjel
- roşii
- muştar picant
Mod de preparare:
Spanacul se rupe în bucăţi mici, se spală, se scurge de apă şi se pune într-un castron. Arpagicul se pune într-un castron cu apă rece ca să se poate curăţa mai uşor de foi. Se curăţă, se spală, se scurge de apă şi se pune lângă spanac. Şunca de porc se taie felii subţiri, apoi julien şi se pune pe o farfurie. Ouăle se mixează până îşi dublează volumul, se condimentează şi se amestecă cu pătrunjel tocat.
Se încinge puţin ulei într-o tigaie, se presară şunca de porc, spanacul, arpagicul şi seminţele.Se ţin două minute pe foc, amestecând continuu, apoi se toarnă deasupra ouăle mixate. Se micşorează focul, se acoperă tigaia cu un capac şi se prăjeşte până ce ouăle au început să se coaguleze.
Se întoarce omleta cu o paletă, se mai lasă cinci minute şi se scoate pe un platou.
Omletă cu spanac şi şuncă
Pofta buna!