Omletă cu vinete
PrinteazaOmletă cu vinete
- o vânătă frumoasă
- 3 roşii medii
- 1/2 lingură de ulei de măsline
- 1 ceapă tocată
- 6 ouă mari
- 200 g de brânză gruyere rasă
- sare
- piper
Mod de preparare:
Tăiaţi vânătă în lamele groase de 2 cm. Fierbeţi la abur timp de 30-35 de minute. Vinetele sunt fierte când sunt foarte moi şi au prins o culoare maronie. După fierbere, puneţi-le într-o strecurătoare mare şi lăsaţi-le la scurs cel puţin o oră.
Opăriţi roşiile 40 de secunde, apoi treceţi-le prin apă rece. Decojiţi-le, apoi goliţi mijlocul, pentru a păstra doar pulpa, tăiată în bucăţele mici. Scurgeţi pe hârtie absorbantă. Aprindeţi focul în cuptor şi puneţi grătarul pe poziţia de sus.
Incălziţi puţin uleiul de măsline într-o tigae mare. Căliţi ceapa tocată până când aproape se topeşte. Intre timp, bateţi ouăle omletă într-un bol. Potriviţi de sare şi piper. Turnaţi ouăle bătute în tigaia cu ceapă. Adăugaţi vinetele şi roşiile, repartizându-le uniform în tigaie, mestecaţi uşor pentru a se coace uniform. Săraţi şi piperaţi.
Luaţi de pe foc, presăraţi brânza rasă deasupra omletei. Puneţi tigaia pe grătarul din cuptor şi lăsaţi uşa cuptorului deschisă, astfel încât coada tigăii să stea afară. Când brânza este gratinată, scoateţi tigaia din cuptor şi serviţi omleta caldă, cu salată de sezon.
Poftă bună!