Omleta la cuptor cu rosii si urda
PrinteazaOmleta la cuptor cu rosii si urda din: ouă, ceapă, roşii, urdă, ulei de măsline, lapte, frunze de busuioc, sare, piper negru.
- 8 ouă
- 1 ceapă
- 150 g roşii
- 80 g urdă
- 2 linguri ulei de măsline
- 2 linguri lapte
- câteva frunze de busuioc
- sare
- piper negru
Mod de preparare:
Cureţi ceapa şi o tai fideluţă, apoi o pui la călit în puţin ulei. După ce s-a călit, scoţi ceapa pe şerveţele de bucătărie absorbante şi o laşi să se scurgă de grăsime.
Speli roşiile, le scoţi sâmburii şi le storci puţin, să nu rămână prea zemoase, apoi le tai rondele.
Intr-un bol amesteci ouăle cu sarea, piperul, laptele şi frunzele de busuioc. Adaugi şi urda şi amesteci bine să nu rămână bulgăraşi.
La urmă, adaugi ceapa şi roşiile şi amesteci bine. lei o tavă cu diametrul de 20 de cm, o tapetezi cu hârtie de copt şi torni compoziţia.
Dai tava la cuptorul încălzit în prealabil la 200 de grade Celsius pentru 20 de minute.
Când e gata, mai laşi omleta la cuptor timp de 2 minute, apoi o scoţi pe o farfurie şi o ornezi cu câteva frunze de busuioc.
Pofta buna!