Omletă de sardele cu fenicul sălbatic şi seminţe de pin
PrinteazaO reteta de Omletă de sardele cu fenicul sălbatic şi seminţe de pin din: sardele, oua, fenicul salbatic, seminte de pin, usturoi, ulei extravirgin de masline, sare si piper.
- 400 g sardele curăţate
- 6 ouă
- 2 rămurele de fenicul sălbatic
- 20 g seminţe de pin
- 1 căţel de usturoi
- ulei extravirgin de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spălaţi sardelele sub un jet de apă rece; scurgeţi-le bine şi uscaţi-le tamponându-le cu hârtie absorbantă de bucătărie.
Curăţaţi şi zdrobiţi usturoiul, apoi căliţi-l într-o tigaie termorezistentă mare cu cinci linguri de ulei. Adăugaţi sardelele şi seminţele de pin şi rumeniţi-le şi pe acestea. Potriviţi de sare şi de piper.
Curăţaţi, spălaţi şi tocaţi feniculul. Bateţi ouăle cu sare şi cu piper, incorporaţi şi feniculul şi turnaţi compoziţia în tigaia cu sardele, după ce aţi scos din ea usturoiul. Lăsaţi ouăle să se închege fără să facă crustă. Stingeţi focul şi serviţi omleta tăiată dreptunghiuri mari.
Omletă de sardele cu fenicul sălbatic şi seminţe de pin
Poftă bună!