Omleta din albusuri cu sparanghel
PrinteazaO reteta de omleta din albusuri cu sparanghel din: sparanghel, sare, piper, albusuri si ulei de floarea soarelui.Aroma delicată a sparanghelului înlocuieşte gustul gălbenuşului în această variantă light de omletă, fără pic de colesterol.
- 100 g sparanghel curăţat sau vârfuri de sparanghel
- sare şi piper negru
- 4 albuşuri
- 1/2 linguriţă ulei de floarea-soarelui
Mod de preparare:
Se umple un vas de fiert la abur cu apă şi se pune pe foc, apoi se fierbe sparanghelul până se înmoaie. Se scurge şi se potriveşte gustul cât timp mai este cald. Se bat albuşurile spumă, dar nu foarte tare, astfel încât amestecul să curgă.
Nu se adaugă sare pentru că va face ca spuma să nu se ţină. Se încălzeşte uleiul într-o tigaie care nu lipeşte, înclinând-o până se acoperă întreaga suprafaţă cu ulei. Se toarnă omleta în vas şi se prăjeşte la flacără potrivită 2-3 minute.
Se trece omleta pe o farfurie. Se aşază sparanghelul în tigaie, apoi peste el se pune omleta. Se mai prăjeşte încă 2-3 minute, până când partea de jos s-a întărit, sparanghelul s-a rumenit, apoi se serveşte.
Dacă nu este sezonul sparanghelului, se poate folosi spanac tocat sau broccoli.
Omleta din albusuri cu sparanghel
Poftă bună!