Omleta din albusuri cu sparanghel

Printeaza

O reteta de omleta din albusuri cu sparanghel din: sparanghel, sare, piper, albusuri si ulei de floarea soarelui.Aroma delicată a sparanghelului înlocu­ieşte gustul gălbenuşului în această varian­tă light de omletă, fără pic de colesterol.

Ingrediente:Omleta din albusuri cu sparanghel

  • 100 g sparanghel curăţat sau vârfuri de sparanghel
  • sare şi piper negru
  • 4 albuşuri
  • 1/2 linguriţă ulei de floarea-soarelui

 

Mod de preparare:

Se umple un vas de fiert la abur cu apă şi se pune pe foc, apoi se fierbe sparanghelul până se înmoaie. Se scurge şi se potriveşte gustul cât timp mai este cald. Se bat albuşurile spumă, dar nu foarte tare, astfel încât amestecul să curgă.

Nu se adaugă sare pentru că va face ca spuma să nu se ţină. Se încălzeşte uleiul într-o tigaie care nu lipeşte, înclinând-o până se acoperă întreaga suprafaţă cu ulei. Se toarnă omleta în vas şi se prăjeşte la flacără potrivită 2-3 minute.

Se trece omleta pe o farfurie. Se aşază spa­ranghelul în tigaie, apoi peste el se pune omleta. Se mai prăjeşte încă 2-3 minute, până când partea de jos s-a întărit, sparanghelul s-a rumenit, apoi se serveşte.

Dacă nu este sezonul sparanghelului, se poate folosi spanac tocat sau broccoli.

Omleta din albusuri cu sparanghel

Omleta din albusuri cu sparanghel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.