Omletă cu dovlecei şi kaizer
PrinteazaOmletă cu dovlecei şi kaizer din: dovlecel, kaizer, ceapa verde, usturoi, verde, branza telemea, oua, lapte dulce, miez de nuca, sare, piper, ulei de floarea soarelui, patrunjel, rosii, usturoi, seminte de in.
- un dovlecel
- 300 g kaizer
- o legatura ceapa verde
- un fir de usturoi verde
- 300 g branza telemea
- 4 oua
- 100 ml lapte dulce
- 50 g miez de nuca
- sare
- piper
- ulei de floarea soarelui
- patrunjel
- rosii
- usturoi
- seminte de in
Mod de preparare:
Dovlecelul se spală, se taie cubuleţe, se presară cu sare şi se lasă la scurs zece minute într-o strecurătoare. Kaizerul se taie felii subţiri, apoi cuburi sau fâşii. Ceapa şi usturoiul verde se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Miezul de nucă se toacă mărunt şi se pune într-un bol. Brânza telemea se spală, se scurge de apă şi se taie cuburi.
Intr-un bol se pun ouăle şi se mixează două minute împre¬ună cu laptele dulce. Se adaugă sare şi piper după gust, pătrunjel tocat, ceapă şi usturoi şi miezul de nucă. Intr-o tigaie se încinge ulei, se pune o parte din kaizer, dovlecel şi brânza telema.
Se prăjesc două minute, se toarnă deasupra o parte din compoziţia din bol şi se prăjeşte omleta pe ambele părţi, până devine aurie. Se procedează la fel cu restul ingredientelor şi omletele obţinute se servesc imediat.
Se servesc ca atare sau cu o salata din rosii, usturoi tocat, seminte de in si patrunjel.
Omletă cu dovlecei şi kaizer
Pofta buna!