Omleta cu dovlecei si pasta de ardei iute
PrinteazaOmleta cu dovlecei si pasta de ardei iute din: ulei de masline, dovlecel, pasta de ardei iute, oua, humus, ardei copt, masline, coriandru.
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 dovlecel mare, dat pe răzătoarea mare
- 1 linguriţă de pastă de ardei iute
- 4 ouă
- 3 linguri de humus
- 1 ardei copt roşu, mare, din borcan, rupt în fâşii
- 3 măsline verzi, fără sâmburi, tăiate in sferturi
- 1 mână de coriandru
Mod de preparare:
Incinge uleiul într-o tigaie nonaderentă cu diametrul de 20cm, pune în ea dovlecelul ras şi căleşte-l câteva minute, amestecând ocazional, până când se înmoaie.
Intre timp, bate pasta împreună cu ouăle şi toarnă amestecul în tigaie. Găteşte totul la foc mic, amestecând, pentru a permite părţii nefăcute a omletei să ajungă pe fundul tigăii.
Când e gata pe două treimi, las-o 2 minute să se stabilizeze, fără să o atingi. Mută tortilla pe o farfurie, apoi pune-o la loc în tigaie cu partea nefăcută în jos, pentru a se găti şi pe această parte.
Pentru a servi, pune tortilla pe un tocător şi unge-o cu humus. Presară fâşiile de ardei copt, măslinele şi coriandrul.
Tai-o în sferturi şi mănânc-o fie caldă, fie rece.
Omleta cu dovlecei si pasta de ardei iute
Pofta buna!