Omleta dulce cu nectarine
PrinteazaOmleta dulce cu nectarine
- 5 ouă
- 4 nectarine
- 6 linguri de zahăr
- 2 linguri de făină
- 100 ml smântână
- 1 plic de praf de copt
- 1 pahar de lapte
- 120 g unt
- coajă şi suc de la o lămâie
- sare
Mod de preparare:
Se bat ouăle cu furculiţa împreună cu zahărul până se face o spumă, se toarnă făina,praful de copt şi sarea în ouăle bătute, după care se încorporează bine.
Se adaugălaptele şi smântâna şi se amestecă bine cu furculiţa, apoi se adaugă zeama şi coaja de la lămâie. Se topesc 70 g unt şi se adaugă în compoziţia de ouă, iar restul de 50 g. de unt se pune la topit şi căliţi până se auresc nectarinele tăiate sferturi.
Turnaţi peste nectarine ouăle bătute, se lasă până se încheagă puţin, se micşorează focul şi cu ajutorul unei spatule întoarcem încet omleta ca să fie prăjită uniform. Coacerea durează patru- cinci minute.
Mutaţi omleta pe un platou şi se serveşte caldă.
Pofta buna!