Omletă cu gălbiori
PrinteazaOmletă cu gălbiori din: oua, galbiori, ulei de masline, sare si piper.
- 8 oua
- 400 g galbiori
- 2 linguri ulei de masline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spălaţi bine gălbiorii sub jet puternic de apă, ca să eliminaţi nisipul şi pământul strâns între lamele.
Lăsaţi-i să se scurgă. Rupeţi-i în bucăţi pe cei mai mari, iar pe cei mici puneţi-i întregi în tigaie cu ulei încins.
Prăjiţi-i pe toate părţile, uniform, condimentaţi-i cu sare şi piper, apoi turnaţi peste ei ouăle bătute.
Prăjiţi omleta la foc potrivit.
Pentru un plus de savoare, puteţi adăuga plante aromate în ouăle bătute: mărar, pătrunjel, tarhon, cimbru, la alegere
Omletă cu gălbiori
Pofta buna!