Omleta cu gem

Printeaza

Omleta cu gem din: oua, lamaie, unt, sare, zahar, gem.

Ingrediente:

  • 6 ouă
  • 1/2 lămâie
  • 2 linguri cu unt
  • sare
  • 3 linguri cu zahăr
  • 6 linguri cu gem sau marmeladă de casă

 

Mod de preparare:

Spălăm ouăle, le spargem în castron mare şi separăm gălbenuşurile. Frecăm spumă gălbenuşurile cu zahărul şi puţină sare, adăugăm zeama de lămâie şi omogenizăm.

Peste amestec turnăm albuşurile bătute spumă, omogenizăm, punem ouăle în formă unsă cu unt pentru 20 minute.

Când omleta s-a închegat o scoatem pe farfurie, o ungem cu marmeladă sau cu gem, rulăm şi tăiem felii groase.

O servim caldă, lângă suc de roşii.

 

Pofta buna!

 

 

Gogoșari în Sos Delicios de Muștar și Bulion

gogosari, mustar, bulion de rosii, ulei, otet, zahar, sare, piper negru, boia dulce. Icearcă cea mai delicioasă rețetă de gogoșari în sos de muștar și bulion, o tradiție culinară românească. Savurează gustul autentic al iernilor de odinioară!”   Ingrediente: Gogoșari: 1 kg Muștar: 200 g Bulion […]

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.