Omleta cu iaurt, coriandru, sofran si rosii
PrinteazaOmleta cu iaurt, coriandru, sofran si rosii din: ouă, ulei, supă (eventual apă caldă), ceapa, roşii, şofran, suc de lămâie, coriandru, iaurt, sare, piper.
- 8 ouă
- 9 linguri ulei
- 1 cană supă (eventual apă caldă)
- 3 cepe
- 4 roşii
- 2 linguri şofran
- sucul de la o lămâie
- 2 linguri coriandru
- 2 linguri iaurt
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se prepară o omletă simplă din ouă, rumenindu-se frumos pe ambele feţe. Se aşază pe un platou de servire.
Se pun deasupra roşiile şi ceapa, tăiate rondele fine, după ce îmainte au fost clocotite în apă, alături de sare, piper, coriandru şi şofran.
In sosul rămas după prepararea roşiilor şi cepei se adaugă iaurtul şi sucul de lămâie.
Se păstrează cam o cană cu apa în care au fost roşiile şi ceapa şi se completează, amestecându-se bine cu iaurtul şi sucul de lămâie.
Pofta buna!