Omleta cu icre, lapti, praz si marar
PrinteazaOmleta cu icre, lapti, praz si marar din: icre şi lapţi de la peşte proaspăt (sau cumpărate separat), praz, oua, marar, ulei de floarea-soarelui, sare, piper.
- 250 g icre şi lapţi de la peşte proaspăt (sau cumpărate separat)
- 1 praz
- 3 ouă
- 1 legătură mărar
- 2 linguri ulei de floarea-soarelui
- sare
- piper
Mod de preparare:
Tai prazul rondele cât mai fine, după ce-l cureţi, apoi îl căleşti cu cele 2 linguri ulei.
Separat, baţi bine cele 3 ouă cu piper, apoi adaugi icrele şi lapţii (pot fi numai icre), pe care le-ai bătut înainte cu puţină sare, apoi le baţi iarăşi până la omogenizare.
După aceea adaugi mărarul tăiat mărunt şi baţi din nou.
In uleiul încins, cu prazul călit, adaugi ouăle cu icrele bătute, învârţi tigaia şă nu se prindă de fund, apoi întorci omleta ca pe o clătită mai groasă, până se rumeneşte pe ambele părţi.
Serveşti omleta caldă, cu garnitură de gogoşari la oţet sau simplă.
Pofta buna!