Omleta cu sos – Reteta pentru diabetici din: oua, ulei, supa, ceapa, rosii, sofran, patrunjel, sare, piper, lamaie, iaurt. Rețetele pentru diabetici sunt special concepute pentru a susține o alimentație echilibrată și sănătoasă, luând în considerare nevoile specifice ale persoanelor cu diabet. Acestea pun accentul pe controlul aportului de carbohidrați, esențial pentru menținerea nivelurilor de […]
Omleta italiana cu cartofi noi
PrinteazaOmleta italiana cu cartofi noi din: ceapa rosie, ardei, ulei de masline, dovlecei, boabe de porumb, oua, branza de burduf, patrunjel, sare si piper.
- 1 ceapa rosie medie
- 1 ardei rosu mic
- 2-3 linguri ulei de masline
- 350-400 g cartofi rasi
- 150 g dovlecei rasi
- 3 linguri boabe de porumb conservate
- 6 oua
- 150 g branza de burduf sau telemea
- patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi ceapa şi ardeiul şi le toci cât mai fin. Amesteci apoi cu uleiul şi pui compoziţia într-o tigaie pe foc mic până ceapa devine transparentă.
Adaugi cartofii, dovleceii şi porumbul şi le căleşti împreună la foc mic.
Când legumele sunt gata, adaugi ouăle bine bătute, jumătate din brânză, piper şi pătrunjel.
Amesteci totul bine şi ţii pe foc amestecul până se coagulează ouăle şi se rumenesc uşor
. Răstorni omleta pe un platou şi presari restul de brânză şi de pătrunjel.
Poţi consuma omleta alături de murături, salată de sezon sau simplă, la micul dejun sau cină.
Este uşoară şi bogată în vitamine, datorită legumelor folosite.
Omleta italiana cu cartofi noi
Pofta buna!
poate iti place si:
Omleta cu sos – Reteta pentru diabetici
Pofta buna!