Omleta cu legume şi cartofi cu verdeaţa
PrinteazaO reteta de Omleta cu legume şi cartofi cu verdeaţa din: oua, cartofi, verdeata, dovlecel, ceapa verde, smantana, sunca de praga, ulei de masline, mazare, unt si cascaval.
- 8 oua plus 2 albusuri
- 750 g cartofi pentru prajit, congelati
- 6 linguri verdeata asortata, tocata – rozmarin, salvie, marar
- 200 g dovlecel, taiat felii
- 4 fire ceapa verde, tocata
- 2 linguri smantana
- 4 felii sunca de Praga
- 1 lingura ulei de masline
- 150 g mazare
- un cub de unt
- 25 g cascaval, razuit
Mod de preparare:
Preincalzeste cuptorul la semnul 8/240C. Bate usor albusurile si unge cartofii uniform. Presara verdeata cu sare si piper. Da la cuptor 15 minute. Incinge uleiul si prajeste dovlecelul, mazarea si ceapa verde 3-4 minute, pana cand se inmoaie.
Bate ouale pana cand se combina; adauga sare si piper. Intr-un vas potrivit, topeste cubul de unt si toarna 1/4 din cantitatea de oua. Prajeste omleta pe ambele parti, 2 minute. Pastreaza la cald pana cand le pregatesti si pe celelalte.
Intre timp incalzeste smantana si adauga cascavalul razuit, amesteca pana cand se topeste.
Omleta cu legume şi cartofi cu verdeaţa
Pofta buna!