Omleta mediteraneana cu spanac
PrinteazaOmleta mediteraneana cu spanac din: spanac, unt, oua, rosii cherry, fetta, piper.
Ingrediente:
- 300 g spanac
- 2 lingurite unt
- 5 oua
- 8 rosii chery
- 100 g fetta
- piper proaspat macinat
Mod de preparare:
Speli bine spanacul cu apa din belsug.
Il pui intr-o craticioara doar cu apa care se mai scurge de pe frunze, acoperi vasul si-l gatesti un pic la foc mediu pentru 5 minute, scuturand din cand in cand ca sa nu se lipeasca.
Il pui intr-o strecuratoare si il presezi incercand sa scoti cat mai multa apa posibil.
Il tai in bucati mici si-l dai de o parte.
Topesti untul intr-o tigaie, bati energic ouale, presari piper proaspat macirnat si le pui in tigaie unde le lasi pe foc mediu pentru 1 minut.
Reduci caldura si mai presari putin piper, adaugi spanacul, rosiile si fetta peste oua.
Continui prajirea pana cand omleta este bine facuta, iar branze este topita.
Scoti omleta din tigaie, o impaturesti si o asezi pe farfurie. Servesti omleta cat este calda, cu o salata de sezon alaturi.
Omleta mediteraneana cu spanac
Pofta buna!