Omleta parohului
PrinteazaOmleta parohului din: oua, unt, ficatei de pasare, sunculita afumata, ceapa, otet, sare, piper.
- 8 oua
- 100 g unt
- 300 g ficatei de pasare
- 200 g sunculita afumata
- 3 cepe mici
- 4 linguri otet aromat
- sare
- piper macinat
Mod de preparare:
Se curata ficateii, se spala si se taie bucatele. Ceapa curatata se toaca marunt si se prajeste circa 5 minute, impreuna cu sunculita, in jumatate din cantitatea de unt.
Se amesteca, se adauga ficateii, se lasa pana ce-si schimba culoarea si se sting cu 3 linguri de otet aromat.
Se lasa sa fiarba incet pana ce se reduce zeama la jumatate, se sareaza, se pipereaza si se pastreaza la cald.
Se bat ouale, se sareaza, se pipereaza si se prajesc in alta tigaie in untul ramas, amestecand intruna.
Se pun ficateii la mijlocul omletei, aceasta se ruleaza usor cu o spatula si se mai lasa cateva minute pe foc, ca sa se-nchege.
Se gliseaza pe un platou, se stropeste cu restul de otet aromat si se serveste cu salata verde.
Pofta buna!