Omleta picanta cu mamaliga
PrinteazaOmleta picanta cu mamaliga din: malai, costita afumata, oua, carnat oltenesc, ardei iute, ceapa verde, usturoi, lapte dulce, unt, floarea soarelui, sare, piper, oregano, smantana.
- 750 ml apa
- 300 g malai
- 200 g costita afumata
- 6 oua
- un carnat oltenesc
- un ardei iute
- o legatura ceapa verde
- doi catei de usturoi
- 50 ml lapte dulce
- 50 g unt
- ulei de floarea soarelui
- sare
- piper
- oregano
- smantana
Mod de preparare:
Apa se pune la fiert cu o linguriţă cu sare şi când a început să clocotească se pune tot mălaiul.
Se amestecă, se lasă pe foc până ce mălaiul s-a umflat, se adaugă piper după gust, untul şi două linguri cu smântână.
Se amestecă, se mai lasă două minute pe foc apoi se toarnă în patru castronele stropite cu apă rece.
Ceapa verde se curăţă de frunzele veştede, se spală şi se toacă mărunt. Usturoiul se curăţă, se pisează şi se pune într-un bol împreună cu ouăle.
Se condimentează după gust, se adaugă ardeiul iute tocat mărunt, ceapa verde şi costiţa afumată tăiată julien.
Se adaugă rondele de cârnat, laptele dulce şi oregano tocat, se amestecă şi se toarnă o parte din compoziţie într-o tigaie cu puţin ulei.
Se prăjeşte câteva minute pe ambele părţi, se procedează la fel cu restul compoziţiei, apoi se servesc imediat.
Se servesc ca atare cu mamaliga sau punand deasupra putin smantana.
Omleta picanta cu mamaliga
Pofta buna!