Omleta pufoasa cu porumb
PrinteazaOmleta pufoasa cu porumb din: oua, porumb, unt, ceapa verde, sare, piper.
- 4 ouă
- 150g boabe de porumb din conservă
- linguri de unt
- fire de ceapă verde
- sare şi piper
Mod de preparare:
Untul se pune la topit într-o tigaie. Boabele de porumb se scurg şi se prăjesc în untul încins timp de 2 minute.
Ouăle se separă. Albuşurile se bat spumă cu un pic de sare până capătă o consistenţă care-şi menţine forma.
Gălbenuşurile se freacă cu puţin piper proaspăt râşnit şi, cu o spatulă de silicon, se încorporează în albuşuri, la fel şi boabele de porumb.
O formă termorezistentă se unge cu puţin unt. Se toarnă compoziţia de ouă şi se dă la cuptorul încins la 180° C timp de 15 minute, până ce omleta e umflată şi aurie.
Se serveşte caldă, cu ceapă verde tocată.
Pofta buna!