Omleta pufoasa cu porumb

Printeaza

Omleta pufoasa cu porumb din: oua, porumb, unt, ceapa verde, sare, piper.

Ingrediente:Omleta pufoasa cu porumb

  • 4 ouă
  • 150g boabe de porumb din conservă
  • linguri de unt
  • fire de ceapă verde
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Untul se pune la topit într-o tigaie. Boabele de porumb se scurg şi se prăjesc în untul încins timp de 2 minute.

Ouăle se separă. Albuşurile se bat spumă cu un pic de sare până capătă o consistenţă care-şi menţine forma.

Gălbenuşurile se freacă cu puţin piper proaspăt râşnit şi, cu o spatulă de silicon, se încorporează în albuşuri, la fel şi boabele de porumb.

O formă termorezistentă se unge cu puţin unt. Se toarnă compoziţia de ouă şi se dă la cuptorul încins la 180° C timp de 15 minute, până ce omleta e umflată şi aurie.

Se serveşte caldă, cu ceapă verde tocată.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.