Omletă romanească
PrinteazaOmletă romanească
- 8 ouă
- 100 g brinză
- 4 linguri lapte sau 2 linguri lapte şi 2 linguri smantană
- puţină sare
- mărar şi pătrunjel tocat
- 150 g unt sau untură
Mod de preparare:
Spargem ouăle într-o farfurie adîncă, le batem cu furculiţa, dar nu prea mult, adăugind puţină sare, pătrunjelul şi mărarul tocat, laptele şi smîntînă.
Putem înlocui laptele cu două bucăţele de unt proaspăt.
Infierbîntăm grăsimea şi turnăm ouăle. După ce s-a prins bine omleta, o întoarcem cu un cuţit mare, lat, şi o lăsăm să se rumenească şi pe partea cealaltă.
Răsturnăm omleta pe o farfurie.
Presărăm verdeaţă tocată mărunt, întindem la mijlocul omletei brînză albă, desărată în lapte dulce, dată pe o râzătoare mare (de gutui) ; apoi împăturim ca pe clătite.
Omleta trebuie să fie moale. O servim presărată cu verdeaţă tocată mărunt.
Umplutura poate fi făcută şi cu brînză de burduf sau cu caşcaval.
Poftă bună!