Omleta cu rosii, ceapa si patrunjel
PrinteazaOmleta cu rosii, ceapa si patrunjel din: oua, rosii, ceapa, patrunjel, ulei, sare, piper.
- 4 ouă
- 2 roşii mari
- 1 ceapă mare
- 1 legătură pătrunjel
- ulei
- piper şi sare, după gust
Mod de preparare:
Roşiile, bine spălate şi curăţate de pieliţe, se opăresc cu apă fierbinte. Se trec prin râzătoare, apoi printr-o sită deasă, pentru a se elimina seminţele.
Ceapa, tăiată mărunt, se pune la călit într-o tigaie cu ulei bine încins, până când începe să îşi schimbe culoarea. Se adaugă roşiile şi se amestecă bine. Separat, se bat ouăle într-o farfurie.
Se adaugă pătrunjelul tocat foarte fin, se sărează şi se piperează după gust, putându-se folosi în amestec şi puţin lapte proaspăt. Când roşiile au început să fiarbă, se adaugă ouăle bătute şi se amestecă repede.
Pofta buna!