Omleta cu dovlecei si ciuperci din: oua, branza telemea, ciuperci, dovlecel, ceapa, ardei, faina, ulei, rosie. Ingrediente: 5 ouă 150 g brânză telemea 100 g ciuperci 1 dovlecel mic 1 ceapă 1 ardei 1 lingură făină puţin ulei 1 roşie Mod de preparare: Intr-o tigaie pui puţin ulei, în care căleşti ceapa, ardeiul, dovlecelul […]
Omletă cu roşii si verdeaţă
PrinteazaO reteta de omleta cu rosii si verdeata din: oua, cascaval, branza, marar, unt, sare, ceapa si rosii.
- 6 ouă mari
- 150 g caşcaval ras
- 50 g brânză tăiată cubuleţe
- 1 legătură de mărar
- 50 g de unt
- sare
- 2-3 cepe verzi
- 8 roşii foarte mici
Preparare:
Pentru început se pregăteşte tigaia de omletă, se pune untul să se topească şi se bat ouăle spumă cu sare. Se pune jumătate din cantitatea de caşcaval şi brânză şi se bat în continuare. Se toacă mărarul şi se amestecă cu ouăle.
Ceapa se curăţă şi se toacă mărunt, mai puţin frunzele, şi se pune puţin să se înmoaie în unt. Frunzele de ceapă se pun peste ouăle bătute spumă, tăiate mai mari sau chiar rupte.
Peste ceapă se toarnă compoziţia pentru omletă şi se lasă să se coacă la foc mic să nu se ardă. Dacă doriţi ca omleta să arate ca o clătită puteţi să o întoarceţi cu grijă şi să puneţi şi roşioarele spre sfârşit şi restul de caşcaval ras.
Caşcavalul ras dă un aspect şi un gust deosebit omletei. Se mai lasă pe foc 2-3 minute şi se serveşte caldă cu salată de vară sau de roşii. Omleta poate să fie servită la micul dejun sau la prânz ca fel principal
Pofta buna!
Omleta cu branza de capra
Omleta cu branza de capra din: oua, branza, ciuperci, dovlecel, ceapa, ardei, faina, ulei, rosie. Ingrediente: 4 ouă 150 g brânză de capra 100 g ciuperci 1 dovlecel mic 1 ceapă 1 ardei 1 lingură făină puţin ulei 1 roşie Mod de preparare: Intr-o tigaie pui puţin ulei, în care căleşti ceapa, ardeiul, dovlecelul […]
Omleta simpla cu mere
Omleta simpla cu mere din: mere, zahar, ou, faina, ulei, lapte. Ingrediente: 2 mere 1 linguriţâ zahâr tos 1 ou 1 lingura faina 15 g ulei 1 linguriţâ zahar pudra lapte Mod de preparare: Merele se curăţă, se taie felii subţiri şi se călesc cu zahărul tos. Oul se bate pană se spumează, apoi […]
Mereu cand vreau sa pregatesc ceva simplu si rapid ma gandesc la omleta. As adaunga si niste sunca presata.