Omletă cu salată verde cu garnitură de salată sotată cu costiţă şi ceapă
PrinteazaOmletă cu salată verde cu garnitură de salată sotată cu costiţă şi ceapă
Ingrediente:
- 12 ouă
- 800 g salată verde (lăptucă)
- 150 g costiţă afumată
- 6 fire ceapă verde
- 100 g unt
- 3 linguri smîntînă
- sare
- piper
- 15 g făină
Mod de preparare:
Omletă cu salată verde cu garnitură de salată sotată cu costiţă şi ceapă: Salata se spală bine şi se pune la fiert 6 minute in apă clocotită cu sare. Se scurge de apă şi se aşază intr-o cratiţă cu ceapa verde tăiată mărunt, costiţa tăiată felii subţiri sotată, puţină supă, 30 g unt şi 15 g făină.
Se fierbe pînă lichidul a scăzut, apoi se pun 2 linguri smîntînă şi piper pisat şi se mai fierbe 5 minute.
Se prepară omleta din 12 ouă, sare si 1 lingură smîntînă şi în mijlocul ei (în lung) se pune salata, se rulează şi se aşază pe un platou oval cu puţin sos de friptură.
Pofta buna!