Omleta cu somon

Printeaza

Omleta cu somon din: oua, somon afumat, smantana, lapte, ardei gras, ceapa, telemea, faina, patrunjel verde, ulei, sare si piper.

Ingrediente:

  • 10 ouă
  • 300 g somon afumat
  • 100 g smântână
  • 3-4 linguri cu lapte
  • 1 ardei gras roşu
  • 1 ceapă mică
  • 100 g telemea
  • 2 linguri cu făină
  • pătrunjel verde
  • ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţă ceapa şi ardeiul şi taie-le mărunt (feliuţe). Dă brânza pe răzătoarea cea mai fină.

Sparge ouăle şi bate-le într-un castron cu sare şi puţin piper. Adaugă brânza rasă, laptele, smântână, ardeiul şi ceapa, verdeaţa tocată mărunt. Amestecă bine.

Presară 1-2 linguri cu făină, cât să se lege com­poziţia. Pune somonul tăiat fâşii şi răstoarnă compoziţia într-o tavă micuţă, unsă cu puţin ulei şi tapetată cu pesmet (sau doar cu hârtie de copt).

Dă la cuptorul încins foarte bine până se coace. Răstoarnă omleta fierbin­te pe un platou şi serveşte-o imediat.

O salată verde sau de roşii este o garnitură excelentă, ca să nu mai pomenesc de nişte cartofi ţărăneşti!

 

Omleta cu somon

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.