Omleta cu somon
PrinteazaOmleta cu somon din: oua, somon afumat, smantana, lapte, ardei gras, ceapa, telemea, faina, patrunjel verde, ulei, sare si piper.
Ingrediente:
- 10 ouă
- 300 g somon afumat
- 100 g smântână
- 3-4 linguri cu lapte
- 1 ardei gras roşu
- 1 ceapă mică
- 100 g telemea
- 2 linguri cu făină
- pătrunjel verde
- ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţă ceapa şi ardeiul şi taie-le mărunt (feliuţe). Dă brânza pe răzătoarea cea mai fină.
Sparge ouăle şi bate-le într-un castron cu sare şi puţin piper. Adaugă brânza rasă, laptele, smântână, ardeiul şi ceapa, verdeaţa tocată mărunt. Amestecă bine.
Presară 1-2 linguri cu făină, cât să se lege compoziţia. Pune somonul tăiat fâşii şi răstoarnă compoziţia într-o tavă micuţă, unsă cu puţin ulei şi tapetată cu pesmet (sau doar cu hârtie de copt).
Dă la cuptorul încins foarte bine până se coace. Răstoarnă omleta fierbinte pe un platou şi serveşte-o imediat.
O salată verde sau de roşii este o garnitură excelentă, ca să nu mai pomenesc de nişte cartofi ţărăneşti!
Omleta cu somon
Pofta buna!