Omleta cu sos de rosii

Printeaza

Omleta cu sos de rosii din: rosii, zahar, busuioc verde, oua, ulei de masline, mozzarella, sare, piper.

Ingrediente:Omleta_cu_sos_de_rosii

  • 1 kg rosii
  • 1 lingura zahar
  • 3-4 fire busuioc verde
  • 8 oua
  • 4 linguri ulei de masline
  • 200 g branza mozzarella sau cas proaspat
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Tăiaţi roşiile în sferturi şi puneţi-le într-o cratiţă la fiert, la foc potrivit. Amestecaţi din când în când.

Când roşiile s-au înmuiat, adăugaţi zahărul, sare şi piper, după gust şi ţineţi sosul obţinut la cald, fie la foc foarte mic, fie pe baie de aburi. Sosul trebuie să fie mai gros.

Faceţi 4 omlete din câte 2 ouă fiecare. Cât sunt calde încă, umpleţi-le cu moz- zarella tăiată în felii şi apoi împachetaţi-le în două. Tăiaţi fâşii de omletă umplută, cu lăţimea de 2 – 3cm.

Puneţi în farfurii sos cald de roşii şi deasupra fâşii de omletă. Ornaţi cu frunze verzi de busuioc.

Omleta cu sos de rosii

Omleta_cu_sos_de_rosii

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.