Omleta cu sos de rosii
PrinteazaOmleta cu sos de rosii din: rosii, zahar, busuioc verde, oua, ulei de masline, mozzarella, sare, piper.
- 1 kg rosii
- 1 lingura zahar
- 3-4 fire busuioc verde
- 8 oua
- 4 linguri ulei de masline
- 200 g branza mozzarella sau cas proaspat
- sare
- piper
Mod de preparare:
Tăiaţi roşiile în sferturi şi puneţi-le într-o cratiţă la fiert, la foc potrivit. Amestecaţi din când în când.
Când roşiile s-au înmuiat, adăugaţi zahărul, sare şi piper, după gust şi ţineţi sosul obţinut la cald, fie la foc foarte mic, fie pe baie de aburi. Sosul trebuie să fie mai gros.
Faceţi 4 omlete din câte 2 ouă fiecare. Cât sunt calde încă, umpleţi-le cu moz- zarella tăiată în felii şi apoi împachetaţi-le în două. Tăiaţi fâşii de omletă umplută, cu lăţimea de 2 – 3cm.
Puneţi în farfurii sos cald de roşii şi deasupra fâşii de omletă. Ornaţi cu frunze verzi de busuioc.
Omleta cu sos de rosii
Pofta buna!