Millefeuille (plăcintă franțuzească cu cremă și foietaj) din: foaie de aluat foietaj, lapte, galbenusuri de ou, zahar, faina, zahar vanilat, frisca lichida, zahar pudra. Ingrediente: 1 foaie de aluat foietaj (aproximativ 300g) 500 ml lapte integral 6 gălbenușuri de ou 125 g zahăr 40 g făină 1 pachet de zahăr vanilat (10g) 250ml frișcă […]
Omleta cu sos de rosii
PrinteazaOmleta cu sos de rosii din: rosii, zahar, busuioc verde, oua, ulei de masline, mozzarella, sare, piper.
Ingrediente:
- 1 kg rosii
- 1 lingura zahar
- 3-4 fire busuioc verde
- 8 oua
- 4 linguri ulei de masline
- 200 g branza mozzarella sau cas proaspat
- sare
- piper
Mod de preparare:
Tăiaţi roşiile în sferturi şi puneţi-le într-o cratiţă la fiert, la foc potrivit. Amestecaţi din când în când.
Când roşiile s-au înmuiat, adăugaţi zahărul, sare şi piper, după gust şi ţineţi sosul obţinut la cald, fie la foc foarte mic, fie pe baie de aburi. Sosul trebuie să fie mai gros.
Faceţi 4 omlete din câte 2 ouă fiecare. Cât sunt calde încă, umpleţi-le cu moz- zarella tăiată în felii şi apoi împachetaţi-le în două. Tăiaţi fâşii de omletă umplută, cu lăţimea de 2 – 3cm.
Puneţi în farfurii sos cald de roşii şi deasupra fâşii de omletă. Ornaţi cu frunze verzi de busuioc.
Omleta cu sos de rosii
Pofta buna!
Branza prajita – Saganaki – Saganaki din:branza, ou, proteina, ulei de masline, brandy, lamaie. Saganaki este un fel de mancare traditional din bucataria greceasca, care consta in principal din branza prajita, de obicei branza Feta sau Kefalotyri. Numele “Saganaki” se refera la tigaia speciala din otel inoxidabil sau din cupru folosita pentru a pregati acest […]