Omleta cu spanac si cascaval
PrinteazaOmleta cu spanac si cascaval din: frunze de spanac, sare, oua, faina, cascaval, piper.
Ingrediente:
- 100 g frunze de spanac
- sare
- 2 oua
- 1 lingura faina
- 2 linguri cascaval ras
- piper
Mod de preparare:
curata spanacul, se spala si se opareste in apa cu sare. Se scurge si se paseaza; se potriveste de sare si piper.
bat galbenusurile cu faina si cascaval. Se pipereaza si se incalzeste intr-o craticioara, amestecand continuu.
incalzeste cu atenhe pana ce .se ingroasa. Apoi se adauga compozitia de spanac.
bate albusul cu un praf de sare si se inglobeaza in compozitia rece.
repartizeaza intr-o forma tapetata cu hartie de copt si se coace cca 8 min, in cuptorul incins la 170 °C.
scoate apoi din cuptor si se lasa sa se raceasca; se rastoarna Si se indeparteaza foaia de copt.
prepara o garnitura: se amesteca 2 linguri de smantana degresata cu 150 g iaurt, 100 g branza de vaci, 1 lingurita ulei de masline, 1 catel de usturoi pisat, 1 lingurita mustar de Dijon, sare. piper.
amesteca smantana dulce cu iaurt si branza de vaci; se adauga ulei, usturoi si mustar, putina sare si piper.
Se bate in continuare si se serveste cu omleta verde de spanac.
Omleta cu spanac si cascaval
Pofta buna!