Omleta spaniola cu cartof
PrinteazaOmleta spaniola cu cartof din: cartofi, oua, ceapa, ulei, sare.
Ingrediente:
- 500 g cartofi
- 4 ouă
- o ceapă
- ulei
- sare
Mod de preparare:
Cartofii se curăţă si se taie rondele subţiri, iar ceapa se taie peştişori. Intr-o tigaie se toarnă 50 ml de ulei si, după ce s-a încins, se pun cartofii si ceapa. Se lasă 15 minute la foc mic, pentru a se prăji, apoi se scoate amestecul din tigaie şi se lasă la scurs.
Intr-un castron se bat ouăle cu sare si se pune amestecul de cartofi si ceapă. Se lasă 10 minute să se îmbibe bine. Intr-o tigaie se pun două linguri de ulei, se lasă la încins şi se adaugă amestecul de ouă şi cartofi.
Se lasă 5 minute pe o parte, se întoarce pe cealaltă parte cu ajutorul unei farfurii si se mai lasă 5 minute. Se serveşte caldă sau rece.
Omleta spaniola cu cartof
Pofta buna!