Omletă cu sparanghel şi şuncă
PrinteazaOmleta cu sparanghel si sunca din: oua, parmezan, sunca, nucsoara, emmentaler, ceapa verde, sparanghel, unt, sare si piper.
Ingrediente:
- 6 ouă
- 8 linguri parmezan ras
- 120 g şuncă presată
- 1/2 linguriţă nucşoară rasă
- 50 g Emmentaler
- 10 fire civetă (sau ceapă verde)
- 300 g sparanghel
- 30 g unt
- sare şi piper
Mod de preparare:
Curăţă sparanghelul, fierbe-l circa 10 minute într-o oală cu apă clocotită cu o linguriţă de sare, apoi scoate-l şi lasă-l să se scurgă. Taie şunca şi Emmentaler cuburi foarte mici.
Sparge ouăle într-un castron şi adaugă nucşoara, sare, piper, după gust, jumătate din cantitatea de parmezan şi cuburile de Emmentaler şi şuncă.
Adaugă jumătate din civeta tocată şi amestecă bine până când obţii o compoziţie omogenă. Topeşte untul într-o tigaie, toarnă o parte din compoziţia cu ouă şi prăjeşte omleta până când partea de dedesubt s-a întărit. Pune 2 fire de sparanghel deasupra şi presară puţin parmezan ras.
Cu ajutorul unei spatule, ridică jumă¬tate din omletă şi pliaz-o peste sparanghel, obţinând un semicerc cu interiorul umed. Prăjeşte omleta astfel pliată câteva secunde, apoi scoate-o din tigaie şi ţine-o la cald.
Prepară celelalte omlete după acelaşi procedeu şi serveşte-le calde, decorate cu vârfuri de sparanghel şi cu civeta sau ceapa verde rămasă tocată.
Omletă cu sparanghel şi şuncă
Pofta buna!