Omletă cu sparanghel şi şuncă

Printeaza

Omleta cu sparanghel si sunca din: oua, parmezan, sunca, nucsoara, emmentaler, ceapa verde, sparanghel, unt, sare si piper.

Ingrediente:

  • 6 ouă
  • 8 linguri parmezan ras
  • 120 g şuncă presată
  • 1/2 linguriţă nucşoară rasă
  • 50 g Emmentaler
  • 10 fire civetă (sau ceapă verde)
  • 300 g sparanghel
  • 30 g unt
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Curăţă sparanghelul, fierbe-l circa 10 minute într-o oală cu apă clocotită cu o linguriţă de sare, apoi scoate-l şi lasă-l să se scurgă. Taie şunca şi Emmentaler cuburi foarte mici.

Sparge ouăle într-un castron şi adaugă nucşoara, sare, piper, după gust, jumătate din cantitatea de parmezan şi cuburile de Emmentaler şi şuncă.

Adaugă jumătate din civeta tocată şi amestecă bine până când obţii o compoziţie omogenă. Topeşte untul într-o tigaie, toarnă o parte din compoziţia cu ouă şi prăjeşte omleta până când partea de dedesubt s-a întărit. Pune 2 fire de sparanghel deasupra şi presară puţin parmezan ras.

Cu ajutorul unei spatule, ridică jumă¬tate din omletă şi pliaz-o peste sparanghel, obţinând un semicerc cu interiorul umed. Prăjeşte omleta astfel pliată câteva secunde, apoi scoate-o din tigaie şi ţine-o la cald.

Prepară celelalte omlete după acelaşi procedeu şi serveşte-le calde, decorate cu vârfuri de sparanghel şi cu civeta sau ceapa verde rămasă tocată.

Omletă cu sparanghel şi şuncă

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.