Omletă-sufleu de vară
PrinteazaO reteta delicioasa de omleta cu: oua, parmezan, busuioc, ulei de masline, branza de capra, rosii.
- 4 ouă
- 1 lingură de parmezan ras
- o mână frunze de busuioc, tocate fin
- 1 lingură ulei de măsline
- 50g de brânză moale de capră, bucăţele
- 4 roşii-cireaşă, înjumătăţite
Mod de preparare:
Incingeţi cuptorul la putere maximă. Spargeţi ouăle şi separaţi în două boluri albuşul de gălbenuş. Adăugaţi peste gălbenuşuri parmezanul şi mare parte din cantitatea de busuioc şi asezonaţi. Bateţi cu putere albuşurile aprox. 1 minut, până când devin pufoase, apoi, cu acelaşi tel, bateţi gălbenuşurile cu parmezanul şi busuiocul. In final, adăugaţi amestecul de gălbenuşuri peste albuşuri.
Incingeţi uleiul într-o cratiţă mică şi adăugaţi ouăle bătute. Lăsaţi pe foc 1 minut, apoi adăugaţi brânza de capră şi roşiile.
Daţi amestecul la cuptor pentru 5 minute până când se înfoaie, capătă o culoare gălbuie şi se aşază. Presăraţi cu restul de frunze de busuioc, apoi serviţi direct din tigaie, alături de salată.
Omletă-sufleu de vară
Pofta buna!