Omleta taraneasca cu cartofi si legume
PrinteazaO reteta delicioasa de omleta taraneasca cu cartofi si legume din: bacon afumat, broccoli, sparanghel verde, morcov, ardei rgas, sare, cartofi, tarhon, oua, lapte si piper.
- 50 g bacon afumat
- 200 g broccoli
- 100 g sparanghel verde
- 1 morcov
- 1 ardei gras roşu
- 500 g cartofi
- sare
- 4 fire tarhon
- 5 ouă
- 200 ml lapte
- piper
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 200°C. Se taie baconul cuburi. Se pregătesc legumele şi cartofii şi se taie bucăţi. Se opăresc bucheţelele de broccoli în apă cu sare 3-4 min.
După 2 min. se adaugă şi sparanghelul şi se lasă să fiarbă împreună.
Se scot apoi din vas, se trec prin jet de apă rece şi se lasă să se scurgă. Se spală tarhonul, se scutură de apă şi se rup frunzuliţele; se toacă. Se bat ouăle cu lapte, sare şi piper.
Se topeşte baconul într-o tigaie; se adaugă legumele şi cartofii şi se prăjesc, amestecând.
Se toarnă deasupra compoziţia de ouă şi lapte, astfel încât legumele să fie bine acoperite. Se presară tarhon şi se lasă să se coacă. Se coace la cuptor 15-20 min.
Se taie bucăţi şi se serveşte.
Omleta taraneasca cu cartofi si legume
Pofta buna!
Incoming search terms:
- omleta taraneasca cu cartofi